VielhaLa Val d’Aran ha entrat a formar part del territori LEADER dins del marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.  El programa Leader són ajudes europees amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament local de les zones rurals, ajuts destinats majoritàriament a empresaris i emprenedors del territori.

La Val d’Aran s’ha adherit al Grup d’Acció Local Consorci Leader Pirineu Occidental  que és l’òrgan gestor de les ajudes Leader al Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i enguany també a l’Aran.

La metodologia Leader és una metodologia ascendent, on les decisions es prenen des de cada territori. Ara  mateix es treballa en la nova Estratègia de Desenvolupament Local (EDL) i el corresponent procés participatiu que marcarà els eixos principals en què es basarà la pròpia estratègia del Grup Leader pels propers 6 anys.

Per aquest motiu, la seu del Conselh Generau d’Aran ha acollit avui, dia 2 de juny, la jornada participativa que ha comptat amb la presència de la conselhèra de Turisme, Comerç i Consum d’Aran en funcions, Anna Díaz,  que ha manifestat “amb aquesta jornada volem implicar als aranesos en el desenvolupament del nostre territori, mitjançant una estratègia basada en el foment dels nostres potencials i recursos”.

 

Amb la col·laboració de: