La instal·lació, promoguda pel Consorci LEADER Pirineu Occidental, està ubicada a un edifici annex de l’Escola de Piragüisme de Sort

Foto de família dels cuiners de l’Associació gastronòmica La Xicoia a l’aula. Foto: ACN

Sort ha estrenat aquest dimarts l’aula de cuina “Leader gastronòmic”. Es tracta d’un espai que disposa d’una cuina professional i una aula de formació amb l’objectiu d’acollir activitats formatives dirigides al sector professional de restauradors o jornades i cursos de cuina bàsics dirigits a tots els públics. L’aula és una vella reivindicació dels cuiners de la comarca que consideren que un espai formatiu pot dinamitzar la gastronomia local.

Aquesta instal·lació està ubicada a un edifici annex de l’Escola de Piragüisme de Sort. Aquest projecte ha estat promogut pel Consorci LEADER Pirineu Occidental i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament que Sort, que ha cedit l’espai i n’ha cofinançat una part. El pressupost total del projecte és de 54.450 euros.

La gestió i dinamització de l’aula recaurà en el Consorci LEADER però comptarà amb la total implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Sort, que ha apostat per aquest projecte com una iniciativa a la qual cal donar suport i empenta. La gastronomia és una important via de dinamització socioeconòmica al Pallars Sobirà, incidint no només en la restauració sinó també directament en el turisme i els propis agroproductors locals.

El president del Consorci LEADER Pirineu Occidental, Joan Ubach, i el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson. Foto: ACN

Des de l’Ajuntament i des del Consorci LEADER, creuen que un espai d’aquestes característiques en una comarca rural de població dispersa com és el Pallars pot ser també un espai de relació sociocultural important, i per tant suposarà molt més que una aula de cuina.

Un bon exemple de cooperació entre sectors l’han posat els alumnes de formació i inserció d’auxiliar en establiments hotelers i restauració que han estat els encarregats de servir l’aperitiu de la inauguració. L’aperitiu ha anat a càrrec de l’Associació Gastronòmica La Xicoia. L’aula de cuina servirà a aquest col·lectiu de restauradors per ampliar la seva formació o impartir-ne a d’altres persones interessades en cuina.

Amb aquesta aula, la comarca disposarà d’un equipament com el que ja tenen el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça.

http://www.naciodigital.cat/pallarsdigital/noticia/5479/sort/estrena/aula/cuina

Amb la col·laboració de: