App Fishing Pirineu de Lleida

 

EL PROJECTE


El projecte “APP Fishing Pirineu de Lleida: Foment de la pesca recreativa al Pirineu Occidental Català” és una iniciativa impulsada pel Consorci Leader Pirineu Occidental  i  les 18 societats de pesca de la zona, que pretén fomentar el desenvolupament socioeconòmic del territori partint de l’aprofitament dels rius i de les seves espècies autòctones a través de potenciar i recuperar el turisme de la pesca recreativa; a la vegada que posa en valor l’atracció que generen els espais naturals, tant a nivell turístic com pel seu alt valor natural i de patrimoni de les societats rurals del seu entorn.

L'objectiu: fomentar la pesca recreativa a les comarques del Pirineu Occidental Català

OBJECTIUS
L’objectiu principal del projecte és fomentar la pesca recreativa a les comarques del Pirineu Occidental Català a través d’una plataforma (APP) que faciliti la pràctica de la pesca esportiva i, alhora, serveixi de canal de difusió d’altres activitats turístiques de la zona.

Com a objectius específics, el projecte planteja:

 • Recuperar el turisme de pesca d’alta muntanya.
 • Ajudar als practicants mitjançant diferents eines i informació d’interès.
 • Ajudar a les associacions de pesca a comunicar-se amb els seus socis de forma efectiva i entre elles mateixes.
 • Valoritzar els negocis locals (comerços, hotels, restaurants, etc.) que, tot i no estar implicats directament amb la pràctica de la pesca, podran disposar d’un nou canal de divulgació dels seus productes i serveis.


PÚBLIC OBJECTIU
“APP Fishing Pirineu de Lleida” es dirigeix, especialment, a les societats de pesca esportiva, pescadors autòctons i potencials turistes del sector.


ACCIONS
Definir i crear una plataforma que faciliti la pràctica de la pesca recreativa. Una eina basada en una aplicació per a dispositius mòbils, Android i iOS, que compta amb tota la informació necessària per a realitzar aquesta activitat i que incorpora elements per potenciar el turisme del territori.

L’aplicació posa a disposició de l’usuari informació actualitzada de la pesca recreativa a les comarques del Pirineu Occidental Català; a la vegada que incorpora un gestor de continguts que permet que les diferents associacions de pesca puguin gestionar els trams dels rius de la seva zona i oferir-ne informació rellevant i actualitzada.

L’“APP Fishing Pirineu de Lleida” inclou les següents funcionalitats:

 • Zones de pesca. Un mapeig dels diferents trams dels rius i llacs de les quatre comarques del territori, ja siguin amb mort o sense mort, on es recull informació com: el tipus de pesca, les espècies que s’hi poden trobar, les eines i esquers permesos en cada tram, la normativa que s’aplica en cada tram, els dies de descans de cada tram, el llistat d’oficines públiques i entitats territorials on es poden comprar les llicències o permisos de manera presencial, ubicació i contacte de les botigues especialitzades, etc.
 • Llicències i permisos. Enllaç directe al web de la Generalitat, per tal de poder realitzar els tràmits de compra de llicència i/o permisos de pesca de manera telemàtica.
 • Normativa aplicable. Enllaç directe al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, on poder consultar la normativa vigent de l’activitat.
 • Mapa informatiu Gencat actualitzat segons temporada i anualitat.
 • Rutes turístiques. Actualment l’APP inclou 38 propostes de rutes ecoturístiques, creades a través del projecte “FemPARC”, i tot el catàleg dels recursos turístics promoguts pels quatre Consells Comarcals del territori.
  En un futur immediat, l’APP preveu incloure noves propostes d’experiències rurals i de natura impulsades a través del  projecte “Leader Natura”.
 • Notícies i esdeveniments. Espai de divulgació i promoció de les activitats impulsades per les 18 societats de pesca del territori.
 • Meteorologia. Espai de predicció meteorològica al Pirineu.
 • “Panic button”. Accés directe per facilitar una possible trucada al servei d’emergències. Inclou el darrer registre de posició de l’usuari indicant la latitud i la longitud, així com la possibilitat d’actualitzar-lo.
 • Guardar o Compartir.  Eina per guardar o compartir els continguts de cada tram per tal de generar un contingut atractiu i viral que ajudi a promocionar l’aplicació, i que al mateix temps serveixi de recull de dades i de preferències per a l’usuari.
 • On està el meu cotxe?. Funció que permet guardar la ubicació del vehicle, per tal de recuperar-la i arribar-hi fàcilment quan l’usuari ho necessiti.
 • Altres funcionalitats. Geoposicionament i navegació (integració amb Google Maps) i mode offline (descarregar la informació d’una zona o ruta al dispositiu prèviament per si en algun indret no es disposa de suficient cobertura).


RESULTATS
El projecte ha permès crear una aplicació per a dispositius mòbils que engloba:

 • Les dades i la informació dels diferents trams dels rius, gestionada i actualitzada per  les 18 societats de pesca de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran.
 • Els recursos turístics del territori promoguts des dels Consells Comarcals; així com les  38 rutes ecoturístiques que proposa el projecte “FemPARC”.
  L’APP també inclourà les propostes d’experiències rurals i de natura creades a través del  projecte “Leader Natura”.

Durant els primers 6 mesos de funcionament, 347 usuaris s’han descarregat l’APP.

 

Valor afegit

Categoria del projecte

Patrimoni natural i cultural / cultura i territori viu
Turisme Rural / dinamització i millora de l’oferta turística
Turisme Rural / adequació d’infraestructures i oferta per a col·lectius específics
Turisme Rural / turisme de natura / ecoturisme
NTIC i mitjans de comunicació / TIC per a la població local

GAL coordinador Consorci Leader Pirineu Occidental

Grups GAL catalans socis

Consorci Leader Pirineu Occidental (anteriorment: Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars-Ribagorça)

Altres GAL socis

Entitats col·laboradores

 • Consorci de Pesca Alt Pallars (agrupa 6 societats de pesca)
 • Conveni Pallaresa (agrupa 6 societats de pesca)
 • Societat de Caça i Pesca El Flamisell
 • Societat de Pesca Vall de Bosia
 • Societat de Pesca Vall de Boí
 • Societat de Pesca Alta Ribagorça
 • Societat de Caça e Pesca de Naut Aran
 • Societat de Caça e Pesca Val d’Aran

Anualitat 2016

Anys execució 1

Pressupost total 33.333,33 €

Àmbit Catalunya

Amb la col·laboració de: