ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic

“Energía i Forest” és un projecte de cooperació Leader que engloba els 13 Grups d´Acció Local (GAL) de Catalunya. El projecte, en principi de caràcter “no productiu”, aporta un valor afegit a totes les iniciatives locals o comarcals dels territoris rurals catalans que se plantegen la implantació de la biomassa y la recuperació de la gestió forestal .

Un marc supracomarcal d’intercanvi de coneixements, coordinació i sensibilització és clau per, d’una banda, donar una visió global a les experiències més puntuals. I, de l’altra, optimitzar recursos, facilitar informació i donar respostes al procés d’implantació de la biomassa i recuperació de la gestió forestal que s’està produint espontàniament als territoris.

En aquest marc, es posen en funcionament punts d’informació a cada un dels territoris del projecte.

Logo Energia i Forest

Un marc supracomarcal d'intercanvi de coneixements, coordinació i sensibilització és clau

Com a objectius més específics del projecte hi ha:

  • Realitzartasques de sensibilització, informació, promoció i implantació d’energies renovables (principalment catalitzar, garantir i coordinar la implantació de la biomassa forestal).
  • Impulsar mesures d’estalvi i eficiència energètica en els municipis rurals dels nostres àmbits d’actuació.

L’impacte del projecte als territoris cooperants ha estat molt satisfactori. El públic destinatari ha valorat molt positivament el funcionament del projecte i l’estalvi que ha comportat al territori, tant econòmic com energètic. Alhora, el projecte ha servit de llavor a la xarxa de gestors energètics de zones forestals de Catalunya, ja que la voluntat és mantenir el contacte i seguir amb la feina que s’ha iniciat.

http://www.ripollesgesbisaura.org/?page_id=1254

 

Amb la col·laboració de: